Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Η οργή μας ξεχειλίζει ...

Το Σάββατο το βράδυ ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία έδειξε με τον πιο τραγικό και ακραίο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο του κατασταλτικού μηχανισμού και της κυβέρνησης και τη χωρίς όρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματά μας, στην ίδια μας τη ζωή. Η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει λεφτά στις τράπεζες και σφαίρες στη νεολαία.

Η δολοφονία του Αλέξη δεν μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένο περιστατικό. Επί χρόνια, η ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει και βασανίζει μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και μετανάστες. Χωρίς κανέναν έλεγχο από καμία μέχρι τώρα κυβέρνηση, οι σύγχρονοι σερίφηδες κυβερνούν την πόλη. Την πόλη μας. Σε κάθε διαδήλωση, πνιγόμαστε στα χημικά και κυνηγιόμαστε στα στενά από την αστυνομία, μετανάστες απάγονται και δολοφονούνται, τρώμε ανελέητα ξύλο, ενώ άθλια εγκλήματα, όπως η περίφημη "ζαρντινιέρα", μένουν ατιμώρητα. Όσο και να θρηνήσουν οι δολοφόνοι του Αλέξη στις τηλεοράσεις, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα χέρια του εκτελεστή ειδικού φρουρού οπλίστηκαν από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που με τη βία και την καταστολή προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, να μας ελέγξουν.

έχουν κηρύξει πόλεμο στη νεολαία

Η δολοφονία του Αλέξη δεν είναι για εμάς παρά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το να είσαι νέος σήμερα στην Ελλάδα ισοδυναμεί με κακούργημα. Σημαίνει να πνίγεσαι στους τέσσερις τοίχους του σχολείου και του φροντιστηρίου, να σπουδάζεις χωρίς καμία διασφάλιση της αξίας του πτυχίου σου, να δουλεύεις χωρίς ωράρια και όρους, να ζεις διαρκώς με το φόβο.

Με το φόβο να μείνεις στην ίδια τάξη, να σπουδάζεις κάτι που δεν σου αρέσει, να μην βρίσκεις ποτέ δουλειά, να μην πάρεις ποτέ μισθό πάνω από 700 ευρώ. Πλέον προσπαθούν να μας ορίσουν και πού θα διασκεδάζουμε και θα κυκλοφορούμε. Από τη στιγμή που είμαστε έφηβοι, μας εμποτίζουν με το φόβο να διεκδικήσουμε αυτά που πραγματικά δικαιούμαστε. Κλέβουν τα όνειρά μας.

Τα θέλουμε όλα πίσω!

Τις τελευταίες μέρες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι βρεθήκαμε στους δρόμους για να δείξουμε ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν άλλο. Για να δείξουμε ότι η ζωή μας μάς ανήκει όσο παλεύουμε για αυτήν. Όσο και να προσπάθησαν, με τις εικόνες στις τηλεοράσεις από τα σπασμένα τζάμια και τα καμμένα αυτοκίνητα, να μας συκοφαντήσουν και να κρύψουν την ενοχή τους, δεν το κατάφεραν. Όσο και να έχουν προσπαθήσει να μας τρομοκρατήσουν για να μην ξανακατέβουμε στους δρόμους, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Η κυβέρνηση επιμένει στην καταστολή. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να καταλάβει ότι η κοινωνία έχει αλλάξει και ότι πρέπει να παραιτηθεί. Γι’ αυτό και θα τη ρίξουμε εμείς. Αν δεν έχουν μάθει να σέβονται μια ολόκληρη γενιά, θα μάθουν να τη φοβούνται.
Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν. Ολόπλευρη μόρφωση, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, ελεύθερους χώρους και πράσινο, δικαιώματα και ελευθερίες.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να γυρίσουν όλα ανάποδα και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους νέους και τις νέες όλης της χώρας και σε κάθε σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς και γειτονιά θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας στέρησαν τόσα χρόνια. Και ακόμα περισσότερα !

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Με όπλα μας την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση θα πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν!
Τηλέφωνο: 210-3809319 / Email: neolaiasyn@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: