Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

Μηδενική ανοχή στους τηβεννοφόρους του ΣτΕ

αναδημοσίευση από: salata.wordpress.com

Στα πρότυπα του Ρούντι Τζουλιάνι, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την τάξη στην πόλη, δείχνοντας μηδενική ανοχή στη βία και την ανομία.

Στο στόχαστρο του Δημάρχου βρίσκεται μια αδίστακτη συμμορία καθαρμάτων, που ονομάζεται Συμβούλιο της Επικρατείας. Η παράνομη αυτή ομάδα έχει ως στόχο να θέσει υπό τον έλεγχο της τον Ελαιώνα, ματαιώνοντας την κατασκευή πολυώροφου εμπορικού κέντρου και υπονομεύοντας την εμπορική ζωή, την ανάπτυξη και τα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων βιοπαλαιστών.

Νικήτας, Μπάμπης και Άρης Βωβός

Ο Δήμαρχος κ. Κακλαμάνης έχει επίσης δεσμευτεί δημόσια ότι θα τσακίσει την συμμορία πολιτών, που είχε το θράσος να προσφύγει στην δικαιοσύνη επιδιώκοντας γύρω από το υπό ανέγερση γήπεδο του Παναθηναϊκού να υπάρχει πάρκο. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τους νόμους, αλλά και από την επίσημη θρησκεία μας που είναι ο ανταγωνισμός και η ελεύθερη αγορά, και επισύρει την ποινή του δημόσιου λιθοβολισμού.

Τέλος ο Δήμαρχος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποθάλπει την βία, ενθαρρύνοντας προσφυγές κουκουλοφόρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και χαϊδεύει τα αυτιά των τηβεννοφόρων του ΣτΕ. Ο κ. Κακλαμάνης που απεχθάνεται την βία και το λαϊκισμό τουλάχιστον όσο και τις φαρμακευτικές εταιρείες, καλεί το μεγάλο οργισμένο ποτάμι των πολιτών της Αθήνας να ξεσηκωθεί για να υπερασπιστεί το ιερό συνταγματικό δικαίωμα του “κτίζειν” και να δώσει στους υπονομευτές της κοινωνικής ειρήνης ένα καλό μάθημα. “Να μην τους επιτρέψουμε να καταντήσουν την Αθήνα γεμάτη πάρκα σαν το Βερολίνο”.


Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Σχετική δημόσια καταγγελία έχει κάνει και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτηρίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας βραχνά για την πρόοδο, διαβρωμένο από την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε ακόμα ότι οι πρόγονοι των δικαστών του ΣτΕ είχαν προσπαθήσει να μπλοκάρουν την ανέγερση της Ακρόπολης, σύμβολου της ορθοδοξίας στην αρχαία Αθήνα, ενώ διέψευσε πληροφορίες ότι την ίδια εποχή ο παππούς του ήταν συνεργάτης των Περσών. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε επιπλέον ότι το εμπορικό αποτελεί χώρο πολιτισμού και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στους εργάτες του Βωβού, λέγοντας «είμαστε μαζί σας κι ας είστε Αλβανοί που παίρνετε τις δουλειές των ελλήνων».


Στο ίδιο μήκος κύματος με το ΛΑΟΣ και ο έγκυρος δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης με άρθρο του στην εφημερίδα «Το ΒΛΗΜΑ» συνεχίζει την καμπάνια υπεράσπισης της δημοκρατικής νομιμότητας, που ξεκίνησε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, αναφέροντας ότι οι τηβεννοφόροι του ΣτΕ προσπαθούν να κατεδαφίσουν ότι άφησαν όρθιο οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπληρώνει, «Ερωτηματικά για το βαθμό διάβρωσης της δημοκρατίας μας προκαλεί το γεγονός ότι ενώ οι γνωστοί-άγνωστοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ δεν είναι πάνω από 130 και η πράξη τους είναι αυτόφωρο κακούργημα, κανένας εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει ακόμα.». Τέλος αποκάλυψε ότι «πίσω από τους 130 υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που δεν τα αγγίζει κανείς, ενώ αντίθετα όλοι τα βάζουν με εμάς τους δημοσιογράφους της γενιάς των 700 ευρώ την ημέρα»

Από την πλευρά τους οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, με υπομνήματά τους προς το Συμβούλιο της Επικρατείας του ζητούν να αφήσει τις μαλακίες και να σταματήσει να υπονομεύει τα συμφέροντα του μεγαλοεργολαβικού κόσμού, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα σκεφτεί σοβαρά την πρόταση πώλησης του ανωτάτου δικαστηρίου στη Kατάρ Έργουεϊς.Την ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσής, υπαναχωρώντας από παλιότερη θέση του που ζητούσε κατασκευή πίστας Φόρμουλα 1 στην Αθήνα, τάσσεται υπέρ της ανέγερσης εμπορικού κέντρου και κατηγορεί την κυβέρνηση για απαράδεκτη ολιγωρία και ανοχή προς την δικαστική ασυδοσία. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας κ. Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας πάρκου αντί για εμπορικό κέντρο δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση στα κινέζικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: