Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Απονεύρωση


αναδημοσίευση από:http://foralexandros.blogspot.com/2009/03/blog-post_3668.html

Πριν από μέρες έλαβα email από τον πατέρα μίας εκ των ανηλίκων που συνελήφθησαν στη Λάρισα, στη διάρκεια των γεγονότων του Δεκέμβρη και παραπέμπονται με βάση τον "τρομονόμο".

Το email ήταν επώνυμο αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι ο προσδιορισμός κάτω από το όνομα του αποστολέα.

Σχεδόν σοκαριστικά οξύμωρος: "γονιός ανήλικης τρομοκράτισσας, ετών 15".

Σφραγίδα παρακμής για ένα κράτος το να κυνηγάει τα παιδιά του για να τα "νουθετήσει" σύμφωνα με τα εκάστοτε παρωχημένα μυαλά, να τα ταλαιπωρήσει με ψυχική οδύνη και στιγματισμό και στο κάτω κάτω να τα τρομοκρατήσει για παραδειγματισμό.

Διότι περί αυτού πρόκειται. Σαν απονεύρωση ζωντανού δοντιού που σε αντίθεση με τα γύρω του, δεν έχει προλάβει να μουδιάσει από τον διάχυτο κυνισμό, αλλά αισθάνεται και γ' αυτό δαγκώνει.

Η κατηγορία σύστασης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, 14χρονων και 15χρονων παιδιών και μάλιστα σε συνθήκες αυθόρμητου ξεσηκωμού, δεν θα υιοθετούνταν ούτε από δικαστήριο στη Ζιμπάμπουε.

Επειδή ο στόχος των διώξεων είναι ακριβώς αυτός, νομίζω ότι τα blogs πρέπει να μιλήσουν δυνατά. Γνωρίζουμε (παρά τη σιωπή των ΜΜΕ) και είμαστε μαζί με τους ανήλικους συλληφθέντες της Λάρισας, ανεπίδεκτοι παραδειγματισμού και αυταρχικών μεθόδων.

Το να βγει το θέμα από τα "ψιλά" στο προσκήνιο και να υπάρξει συμπαράσταση είναι ζήτημα ουσίας.


ΥΓ.1: Δεν χρειάζεται να είναι κανείς "διαδηλωσάκιας" για να ξέρει πώς γίνονται οι εύκολες συλλήψεις στο σωρό και πόσο ακριβείς είναι οι μαρτυρίες-καρμπόν των αστυνομικών, με βάση τις οποίες αποδίδονται κατηγορίες από τους γνωστούς εισαγγελείς σε τέτοιες περιπτώσεις. Διαβάστε για παράδειγμα ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα (Ελευθεροτυπία).


YΓ.2: Προς ακρόαση (with thanks to Eon):ΥΓ.3: Επισκεφθείτε το blog της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης συλληφθέντων Λάρισας όπου μπορείτε να διαβάσετε τις ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης επί του θέματος και τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: