Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Η Κούνεβα δεν θα γίνει "στολίδι" σε κανένα χαρτί! Θα γίνει ΦΩΝΗ για όλο το εργατικό κίνημα.

Κ ού νε βα: ΟΥΤΕ πράσινη, ΟΥΤΕ κόκκινη,ΟΥΤΕ μπλέ


Κι ενώ, ακούγοντας τις φημολογίες περί συμμετοχής της Κούνεβα σε ευρωψηφοδέλτια και στη συνέχεια διαβάζοντας τις δηλώσεις του Μπίστη ΠΑΣΟΚ και του Μπανιά απ το ΣΥΡΙΖΑ..απλά ένιωσα κι εγώ ντροπή.

Ντροπή για όσους προσπαθούν να καπηλευτούν, λαϊκίζοντας, το τραγικό γεγονός της δολοφονικής επίθεσης προς την Κούνεβα.

Η Κούνεβα και οποιαδήποτε Κούνεβα,μητέρα εργαζόμενη μετανάστρια, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα,δεν χρειάζεται να γίνει "στολίδι" σε κανένα χαρτί. Έγινε το σύμβολο για τον κόσμο που κατέβηκε στον δρόμο και διαδήλωσε ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση και τρομοκρατία,για κάθε μετανάστη,που υπόκειται τον ρατσισμό και την μαύρη εργασία,για κάθε εργαζόμενη μητέρα,για κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματά του...ΕΙΝΑΙ μια υπόθεση που αφορά όλο το εργατικό κίνημα

Και μόνο η απάντηση της Κούνεβα αρκεί.ΔΕΝ θέλω να σχολιάσω περαιτέρω,θα ήθελα να διαβάσω κάποια σχόλια.


Διάβασε την απάντηση της Κούνεβα!


αναδημοσίευση από:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4502554&ct=1

«Δεν θέλει να δει κανέναν τους»

Οι φίλοι της Κ. Κούνεβα μεταφέρουν την άρνησή της να ενταχθεί σε ευρωψηφοδέλτια κομμάτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά Χάρης Καρανίκας

Από τον Ευαγγελισμό στην Ευρωβουλή;

Κι όμως. Ήδη στελέχη από δύο κοινοβουλευτικά κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν κάποιες δειλές συζητήσεις για συμμετοχή της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της μετανάστριας που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι για την «ενοχλητική» συνδικαλιστική της δράση, στο ευρωψηφοδέλτιό τους.

Η ίδια φαίνεται ωστόσο πως απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο την ένταξή της σε κάποια κομματική ευρωλίστα. Την άποψή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δει πολύ σοβαρά ως κόμμα και σε επίπεδο συμβολισμού τη συμμετοχή της Κούνεβα στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος- ακόμη και σε εκλόγιμη θέση- διατύπωσε χθες το στέλεχος του κόμματος Νίκος Μπίστης. «Θα ήταν ένα σήμα προς την κοινωνία, μια συμβολική κίνηση τιμής και αξιοπρέπειας σε μια γυναίκα που η χώρα που τη φιλοξένησε δεν ήταν εξαιρετικά φιλόξενη προς αυτήν», δήλωσε στον Flash ο κ. Μπίστης.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΑΚΟΑ Γιάννης Μπανιάς πρότεινε να τεθεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα επικεφαλής

«ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ;»

«Μέσα από τη δράση της τη γνώριζαν. Κανένας δεν της είχε προτείνει θέση όταν ήταν καλά. Τώρα που δέχθηκε την επίθεση τη θυμήθηκαν;» του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία επιλογή εξαιρετικά υπεύθυνη και πολιτική με βάση όλα όσα συμβολίζει η εργαζόμενη γυναίκα, μετανάστρια, αγωνίστρια και συνδικαλίστρια».

Βροντερό «όχι» Πάντως η ίδια σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός της θα πει ένα βροντερό «όχι» σε όποια πρόταση δεχθεί από πολιτικό κόμμα: «Όταν τη ρωτήσαμε είπε με αυστηρό ύφος ότι δεν δέχεται να ενταχθεί ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανενός άλλου κόμματος. Μόνο αν κατέβει επίσημα στις εκλογές η Παναττική Ένωση Καθαριστριών, τότε θα δεχθεί να συμμετάσχει», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Βάσω Τσούνη, αντιπρόεδρος της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) που επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά την κ. Κούνεβα στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται μετά την επίθεση.

«Η Κωνσταντίνα ήταν κατηγορηματική: δεν θέλει να την προσεγγίσει κανένα πολιτικό κόμμα για να της προτείνει θέση στο ψηφοδέλτιό του. Μέσα από τη δράση της για τα εργασιακά δικαιώματα των καθαριστριών γνώριζαν την ύπαρξή της. Κανένας όμως δεν της είχε προτείνει θέση όταν ήταν καλά. Τώρα που δέχθηκε την επίθεση τη θυμήθηκαν; Ε, τώρα η Κωνσταντίνα δεν θέλει να δει κανέναν τουςμας είπε να μην επιχειρήσουν καν να την επισκεφτούν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει η κ. Τσούνη.

«Ντρέπομαι»

«Δεν άνηκα ποτέ σε καμία παράταξη, σε κανένα κόμμα και δεν θέλω να με ενοχλήσουν. Ντρέπομαι που ακούγονται αυτά τα πράγματα για υποψηφιότητά μου με κόμμα», φέρεται ότι είπε η γραμματέας της ΠΕΚΟΠ κ. Κούνεβα όταν οι συνάδελφοί της πήγαν στη μητέρα της δημοσιεύματα που ανέφεραν το ενδεχόμενο της ένταξής της σε ψηφοδέλτιο ευρωεκλογών. «Όταν το έμαθε η Κωνσταντίνα αναστατώθηκε πάρα πολύ.

Μα καλά, δεν μπορούν να σεβαστούν ούτε την κατάστασή της;

Η μητέρα της, η κ. Ευαγγελία, είπε ότι θέλει τον κόσμο δίπλα τους- όχι αυτούς», λέει η αντιπρόεδρος της ΠΕΚΟΠ. Η ίδια αναφέρει ότι η υγεία της κ. Κούνεβα βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμο σημείο- χθες της έκλεισαν και πάλι με επίδεσμο το μάτι που δεν έχει καταστραφεί επειδή παρουσιάζει ευαισθησία και φοβούνται μήπως παρουσιαστεί βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. «Της έχουν κάνει τραχειοτομή και μιλάει μερικά λεπτά κάθε μέρα με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ έχει διαρκώς πυρετό και παίρνει ισχυρή αντιβίωση.

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με τα εσωτερικά όργανα, πόσο τα έχει επηρεάσει το ότι κατάπιε το βιτριόλι. Όπως μας είπαν οι γιατροί, πρέπει να περιμένουμε αρκετόν καιρό ακόμα», λέει η κ. Τσούνη.

Κείμενα συμπαράστασης στο Διαδίκτυο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για την Κωνσταντίνα Κούνεβα και τις συναδέλφισσές της»: Αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου διαμαρτυρίας με την υπογραφή των Βίκυς Σκουμπή και Δημήτρη Βεργέτη, αρχισυντάκτριας και διευθυντή αντίστοιχα του περιοδικού «Αλήthεια», που δημοσίευσε χθες η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Το κείμενο έχουν ήδη συνυπογράψει ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www. editions-lignes. com/Justice-pour-ConstantinaΚouneva. html, εκατοντάδες άνθρωποι, επώνυμοι και ανώνυμοι, Έλληνες, Γάλλοι αλλά και Άγγλοιαπό τον καθηγητή Γιώργου Βέλτσο και τον σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό μέχρι τους φιλοσόφους Αλέν Μπαντιού και Ντανιέλ Μπενσαΐντ. «Στην Αθήνα, δεν υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα και τράπεζες καμένες.

Υπάρχει και μια γυναίκα που κάηκε με βιτριόλι, γιατί τόλμησε να αντισταθεί στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που της επιβλήθηκαν», αναφέρει το κείμενο διαμαρτυρίας, παρουσιάζοντας με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της μετανάστριας από τη Βουλγαρία, εργαζόμενης σε εταιρεία καθαριότητας και γενικής γραμματέως του Παναττικού Συνδικάτου Καθαριστριών και Οικιακού προσωπικού της Αθήνας, η οποία δέχθηκε δολοφονική επίθεση το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου: της έκαψαν με βιτριόλι το πρόσωπο και την εξανάγκασαν να καταπιεί θανάσιμη ποσότητα διαβρωτικού οξέος. «Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα, όπως επίσης και την έντονη ανησυχία μας για τις καθυστερήσεις και την έλλειψη ζήλου της ελληνικής αστυνομίας στη διεξαγωγή της έρευνας», δηλώνουν οι συνυπογράφοντες.

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

αν είναι δυνατόν να βρούνε καμιά Σαρρή να βάλουνε αυτή ειναι ηρωίδα δεν μπλέχει με λαμόγια ας την αφήσουν ήσυχη