Κατά τη διαρκεια της δίκης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ματαίως ο συνήγορός της, ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναζητούσε την περίφημη μελέτη του ΙΓΜΕ σχετικά με τις μετρήσεις στην περιοχή Ασωπού-Οινοφύτων για εξασθενές χρώμιο και άλλα τοξικά βαρέα μέταλλα!Μετά από έγγραφες αιτήσεις η Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ απάντησε και παραδέχθηκε ότι υπάρχει, πράγματι, μελέτη από τον Φεβρουάριο του 2008, η οποία είχε καταδείξει την επεικινδυνότητα των υδάτων (επιφανειακών και υπόγειων) αλλά ωστόσο επρόκειτο απλά για μια ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ μελέτη τα στοιχεία της οποίας δεν είναι αξιόπιστα!
Η Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων δεν αποκάλυψε τα στοιχεία από τις μετρήσεις - αναλύσεις που είχαν γίνει για τα τοξικά βαρεά μέταλλα ....Σημειώνουμε ότι την μελέτη αυτή την είχε παραγγείλλει στο ΙΓΜΕ το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ!
Μόνο που την ήθελε για να προετοιμάσει ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που ήταν υποχρεωμένη η χώρα να διαβιβάσει σχετικά με την εφαρμογή της Οδηγίας - Πλαίσιο για τα νερά!Και αφού το έργο - υποχρέωση επιτελέσθη τα στοιχεία - ντοκουμέντα έμεινα καλά κρυμμένα ως επτασφράγιστο μυστικό.
Μάλιστα, απάντησε ότι ανατέθηκε στο ΙΓΜΕ, νέα μελέτη πιο ολοκληρωμένη για να εξαχθούν ασφαλέστερα αποτελέσματα!Παράλληλα το ΥΠΕΧΩΔΕ και η ΕΥΕΠ διατρανούσαν σε κάθε ευκαιρία ότι μετά τους εντατικούς ελέγχους "όλα βαίνουν καλώς" - "η κατάσταση έχει βελτιωθεί", "τα νερά είναι καθαρά και δεν ανιχνεύεται πλέον εξασθενές χρώμιο"!!!!!!
Μέχρι σήμερα που αυτή η μελέτη έρχεται στο φως.
Και αποκαλύπτεται επιτέλους όλη η αλήθεια, αυτή που διατρνώνουν τόσο καιρό όλοι όσοι ασχολούνται με την Τραγωδία του Ασωπού και φώναζε στα δικαστήρια η Καραβασίλη!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ "Στο συρτάρι έμειναν οι μετρήσεις του ΙΓΜΕ, που δείχνουν καταστροφή των υπόγειων υδάτων από επικίνδυνα τοξικά",
Στοιχεία- σοκ για την εγκληματική ρύπανση στη Βοιωτία και τη Βορειοανατολική Αττική με εξασθενές χρώμιο και άλλες καρκινογόνες ουσίες καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, η οποία αποκρυπτόταν επιμελώς από τους ενδιαφερομένους και αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».
Διάβασε τη συνέχεια!
ΤΑ ΝΕΑ: ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας - ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009
Αν και η συγκεκριμένη μελέτη ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008 και κοινοποιήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν δόθηκε στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής- η οποία επίμονα τη ζητούσε επί πέντε μήνες - με την αιτιολογία ότι «κατά τη γνώμη της υπηρεσίας μας, δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα συμπεράσματά της». Ωστόσο, ειδικοί επιστήμονες που διάβασαν τη μελέτη κάνουν λόγο για «εις βάθος λεπτομερειακή έρευνα τόσο από την πληθώρα των ρυπαντών που αναλύονται όσο και από τη γεωγραφική έκταση. Δεν μπορεί αυτή η έρευνα να χαρακτηρίζεται αναγνωριστική όταν υπάρχουν πάνω από 80 σημεία υδροληψίας και αναλύονται τουλάχιστον 7 ρύποι».
Στην «Αναγνωριστική υδρογεωλογική- υδροχημική έρευνα ποιοτικής επιβάρυνσης των υπόγειων νερών της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης του Ασωπού», που εκπονήθηκε από τον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΙΓΜΕ, καταγράφονται συγκεντρώσεις που ξεπερνούν τα 100 μικρογραμμάρια εξασθενούς χρωμίου ανά λίτρο νερού.Αυτές εντοπίζονται στην Παραλία Αυλίδος, βορειοανατολικά του Αγίου Θωμά, δυτικά από τα Οινόφυτα και νοτιοανατολικά του Ασπροκάμπου. Συγκεντρώσεις της τάξεως των 50 μικρογραμμαρίων εξασθενούς χρωμίου εμφανίζονται κατά κύριο λόγο νότια των Οινοφύτων πέριξ της κοίτης του Ασωπού, βόρεια και ανατολικά του Ασπροκάμπου, ενώ στα 20-30 μικρογραμμάρια βρίσκονται τα υπόγεια ύδατα βόρεια του Σχηματαρίου, στον Ωρωπό και το Χαλκούτσι.
Την ίδια ώρα το όριο ποσιμότητας σύμφωνα με την νομοθεσία είναι 50 μικρογραμμάρια ολικού χρωμίου- και όχι μόνο εξασθενούς- ανά λίτρο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει το εξασθενές χρώμιο ως καρκινογόνο ουσία που δεν θα έπρεπε να συναντάται στο νερό...
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4503003&ct=1
1 σχόλιο:
Many thanks for posting this, It?s simply what I was researching for on bing. I?d loads comparatively hear opinions from an individual, slightly than a company web page, that?s why I like blogs so significantly. Many thanks!
Δημοσίευση σχολίου